NECH ŽIJE KRÁĽ!

  • 23. 8.
(Csütörtökön) 18 órakor a kis csarnokban 
NECH ŽIJE KRÁĽ! 
Premiere. 
Színházi előadás bábokkal. William Shakespeare egy új ruhában. 
12 és 100 év közötti közönség számára. 
Előadó: TEÁTER FÉDER.

Egy Napos Zenei Fesztivál

Szeretettel meghívjuk  Önt 2018. Június 2-án a Pezinok Amfiteátrumában tartandó egy napos zenefesztiválra.

A kiváló zenei sorozatot bemutatják:

 Korben Dallas.

 Case & Škrupo.

Lavagance.

 La3no cubano.

 Medial Banana.

 Fallgrapp et al.

A gyermekeket  gyermek előadásokkal és versenyekkel várjuk. Hasonlóképpen élvezhetik a Graffiti lekvárt vagy az utcai bajnokságot, amelyet az Amfiteátrum vagy az EXCELENT afterparty parkolójában tartanak.

 A jelenlegi jegyár 12,90 €.

 Az esemény napján az azonnali ár 19,90 €.

Az értékesítés előtti jegyárak fokozatosan nőnek.

Bazini kerámia vásár

Az idei vásárra több mint 150 gyártótól származó kerámiatermékek érkeznek Szlovákiából, Csehországból és Morvaországból, Lengyelországból, Bulgáriából és Szlovéniából. A nemzetközi rendezvény Bazin borvidékének központjában évente megrendezésre kerül. A nagyméretű kerámiatárgyak, segédeszközök, díszítések vagy testtartók gyártói mellett a szervezők kulturális programot és kerámia műhelyeket is kínálnak a gyermekek számára.

 A vásárt tizenötödik alkalommal tartják, amely 2018. június 8. és 10. között. Fő témája csempézés és cserép gyártása lesz. A kályha zárt tüzet szolgáltatott a szoba fűtésére, sugárzó hőt, de ételkészítésre is használták. A 14. század végétől érkeztek Ausztriából, Németországból és Csehországból a  városokba és kúriákba. A vidékre való kiterjesztés a XVIII. Században történt. Maguk a kályhacsempék is esztétikusak.

A kerámia piacokon a látogatók hat tematikus kiállítást látogathatnak meg. A borkóstolás és a házi készítésű termékek felajánlása a Pizzaské věchy mellett a Kis Bor Alley-t kínálja. A rendezvényre való belépés (beleértve a gyermekműhelyeket is) ingyenes. A kísérő kiállítások látogatását az egyes tantárgyak árlistái alapján terhelik.

Kapcsolattartó: Jakubcová Renáta, renata.jakubcova@muzeumpezinok.sk ; +421 903 659 746

Bor a csillagok alatt Bazinban

augusztus 11–12., 2018. Bor a csillagok alatt (Víno pod hviezdami), Bazin (Stará Hora)

A sport balzsam a testnek, a jó bor pedig a léleknek. A Bor a csillagok alatt rendezvény szervezői idén összekötötték a kellemest a hasznossal, ugyanis idén először a borkóstoló mellett futóversenyt is szerveznek a Kis-Kárpátok erdőiben és szőlőseiben. A start a bazini szőlőkben indul, pontosan Stará Hora térségében, ahol az egész rendezvény megrendezésre kerül.

Az éhes és szomjas látogatókat borokkal, grillezett finomságokkal, remek kávéval és csokoládéval, vadból készült gulyással, házi süteményekkel és limonádékkal, valamint a helyi farmokon készült sajtokkal várják. A jó hangulatról Katarína Korček és Jerguš Oravec, Zuzana Mikulcová, valamint Sisa Fehér fog gondoskodni.